Fra loft til kjeller

Cadillac tegning

En dag for noen uker siden ringte det et ukjent nummer, halv av interesse tok jeg samtalen og hørte en ukjent stemme starte med å si: hei e det du som e formann i den dærre motorhistoriske greian.
Jeg bekreftet det og stemmen fortsatte: jo du skjønne æ e vaktmester på XXXXXXX og har rydda unna nåkka greier og der fant æ ei tegning a en fin bil. Vil dokker ha den? Plutselig fant jeg meg selv sittende rett i ryggen ytterst på stolen. Jo det er opplagt. Når kan jeg komme innom og hente den? Vi avtalte tid og sted, og slik ble det. Tegningen var en blyantskisse av en Cadillac Eldorado Seville-57

En nydelig skisse med en detaljrikdom og proporsjonering som er fantastisk. Det er en todørs hardtop. Jeg åpnet nettleseren på wikipedia og hentet informasjon om bilen. Tredje generasjon Cadillac var bare i produksjon i tre år før den ble erstattet. En av særegenhetene for Sevillaen var bakfangeren som har en slags «fenderline» som bøyer seg ned foran hjulbuen. Denne ble raskt omdøpt til «chipmunk cheeks» , denne ble bare benyttet i to år.
Tegningen vil bli rammet inn og hengt på veggen i klubblokalet i Bodø.

MVH Bsam