Klubbtur nok en gang!

Det er alltid hyggelig å dra på tur med SMF sine medlemmer. Årets klubbtur gikk til østerled, nærmere bestemt Arjeplog og Hornavan hotell.

Kjøreturen over på fredag ble gjennomført i spredte kolonner. Selv kjørte Nina og jeg sammen med Toril og Kjetil Østbø samt Oluf Esjeholm. Det var en nydelig kjøretur med et velsignet vær. Samling ved Shell Mørkved, rask preflight av bilen for så å vende nesen østover. Neste stopp ble Saltdalssentret, der ble bilenes tørst slukket med ny bensin samt vår av fersk kaffe.

Etter kort tid ankom det en Buick som skulle bli et hett samtaleemne underveis på turen. Neste stopp ble dypt inne i de svenske skoger. Her er det en kjent avkjørsel hvor man er forpliktet til å stoppe, sånn kan bare minnet forsterkes med å repetere de samme historiene  «var det 13 vi var i Laisvall, nei det var i 14, og i 08 …….» Ut fra et intet kom det bubbler, kaker, lunchbrød, snacks, og kaffe. Det ble et nydelig myggfritt øyeblikk. Bubblene ble til buldrende latter, raske historier samt felles latter. Men er man på tur skal man jo et sted. Arjeplog neste.

Rask innsjekk på hotellet og gruppen begynte å bli fulltallig, det ble felles bespisning på restaurant i Arjeplog om kvelden. Deretter ble det en festlig stund på Hornavan hotell.

Lørdag var det fellestur til Arvidsjaur, Frode Heiberg i velkjent Opel ledet an ut av Arjeplog og inn i Arvidsjaur. Det ble en god opplevelse, kortesjen var det jeg kan tenke meg hensynsfull mot alle. Riktignok var det en smalfrontet kabriolet som fikk et lite angsttilfelle av å være bakerst, ordet plutselig kan brukes her, og da var den midt i kortesjen. Senere samme kveld kunne føreren avsløre at han trodde det var en bjørn som var i ferd med å innhente han, og i åpen bil var han et utsatt offer. Nå var det bare Oluf som luftet gass spjeldet, men en illsint Mustang i et dirrende bakspeil kan jo fort bli feiloppfattet som en Bjørn i fullt firsprang !!!!!

20160611_114726

Arvidsjaur ble en hyggelig opplevelse. Det vanket mange premier til norrbaggarne J. Oluf fikk for lengst kjørte deltaker, flott premie ble han tildelt. Selv mente han at det ble litt feil, for han skulle jo dit uansett. Men lengst kjørte var han uten tvil, vel det var jo en herre som forsøkte seg på et lite kuppforsøk med falske opplysninger. Men han ble raskt avslørt med sine skumle hensikter. Sekretariatet kom til meg med begge lappene og etterspurte den hyggelige mannen i Mustangen om det ikke var han som hadde lengst kjørte distanse. Jo, som tidligere opplyst. Så dro hun fram lapp nummer to, hehehehehe, jeg skjønte raskt hva som var under utvikling. «Buicken hadde ikke kjørt lengst men brukt mest bensin var svaret og at det var bensinmengden som var oppgitt» hehehe nå ville jo kvelden vise at det heller ikke var helt sant. ;-).

20160611_150533

Returen tok den enkelte selv. Boblesnag ble midlertidig reparert og alle bilene kom fram til Arjeplog. Boblen var fortsatt i behov for en ½ ” oljeslange til oljekjøleren.

Middag på Hornavan med helgrillet svin, og reinsdyr kjøtt med tilbehør var en smaksrik opplevelse. De aller fleste spiste seg til en annen kroppsform og humør ;-).

Kaffe med tilbehør før det var klart for kveldens stor luftslag.

Den ene av de to kjente skvadronssjefene hadde fått kalde føtter og rømt til Norgestreffet. Hans mangeårige wingman skulle nå veies og vise seg om han var oppdraget verdig. Det ble en eventyrlig opplevelse. Kraftig påvirkning med utvalgt musikk, egenutviklede fly, Schnapsmaskin, mange dommere, innleid publikum, luftvern, juksing på høyt plan, historiske jammestrategier mot kommunikasjon i spillet med overdrevet stress osv osv.

20160611_200425

Selv med sterk selvinnlevelse ble det atter en gang umulig for den sofistikerte squad leader Olafsen å bringe seier inn i eget hus. Vinneren av Luftslag Arjeplog utførte luftslaget helt i tråd med innholdet i tildelt opsordre.

Gratulerer med seieren Squad leader Trond Brodersen.

Trond

Nå er reglene i spillet slik at om innsatt squadleader vinner blir tidligere sqadleader degradert til wingman.

Kvelden forløp videre med utdeling av Bidragsyterdiplom til alle som var med på turen. For så å utvikle seg videre i hotellets restaurant.

Søndagen forløp som retursøndager flest. Tidlig opp med god frokost litt pakking av bil, lovnad om en ordentlig bil med bagasjerom, stopp på konsum, om pakking, ny lovnad om bil med bagasjerom. Nyte solen og kjenne på den svenske vårluften som bringer lyd og lukt fram til deg med all sin styrke. Nå er det bare å få tiden til å vare så lenge som mulig, samt åpne minnet.

20160612_105944

Nå gleder jeg meg bare til neste tur. Det blir vel høsttur til Kjell Arne Bredesen?

Formann
Bsam