Rapport fra onsdagstur til Heggmoen

IMAG6627

Noen av våre medlemmer fra Indre Salten har laget et meget bra turforslag for sommeren der det er lagt opp til en tur hver onsdag. Onsdag den 27. juli var det tur til Heggmoen kraftstasjon som sto på planen.

Vi møttes i god tid før kvart på sju på Esso Tverlandet. Den ene standsmessige veteranen etter den andre dukket opp og vi telte til slutt 7 biler. Merkelig nok ingen fra indre Salten denne gang. Etter en lang passiar med iskrembespisning og studier av stedets lokale motorinteresserte ungdom, tok vi fatt på turen til Heggmoen. Med en rød Porsche i tet gikk det radig oppover lia. Solen sang og fuglene skinte. Friske dufter av blomster og eng ispedd med hint av bensin og 20W50 la en fin ramme rundt turen på vei oppover.

Vel framme ved Heggmoen kraftstasjon tilbød medlem Widar Skaug full omvisning og bød på seg selv som guide på den over 100 år gamle kraftstasjonen. Dette hadde Widar gjort før, for han var proppfull av gullkorn fra stasjonens opprinnelse og historie fram til i dag. Den gamle stasjonen er for øvrig satt i fantastisk stand og fungerer flott som museum for skoleklasser og andre grupperinger i dag. Vel verd et besøk!

IMAG6658

Etter omvisningen var det tid for kaffe med gode historier utenfor kraftstasjonen.

På tur nedover mot sivilisasjonen var det noen av oss som stoppet for omvisning hos medlem Espen Kvikstads nyanskaffede hytte.

En flott tur ble det. Turforslagene ligger på hjemmesiden under Aktiviteter 2016, følg med.

Se bildene fra turen her , foto John Skyrud