LMK Stafetten 2017

Som mange kanskje har fått med seg, arrangeres det nå i sommer en stafett gjennom store deler av landet, som et landsdekkende kulturarrangement.

For gammelbil er jo kultur på hjul!  Se mer om LMK stafetten på facebook: LMK- stafetten 2017.

I vårt område kommer stafetten til Fauske fredag 11. august, ca kl 17.00. Kommer i land på Drag kl 12.45, kjører E6 til Mørsvikbotten, tar av gamle E6 til Bonnåsjøen og så over til Kobbelv. Det blir også en lunchstopp underveis.

Om noen fra SMF ønsker å kjøre til Drag eller ett stykke nordover,og møte stafetten der, er jo det kjempeflott. Vi vet ikke hvor mange biler som kommer nordfra, så jo flere jo bedre!

Planen er at stafetten tar en pit-stop på Scania Fauske ca kl 17.00. Scania fordi det enkelt å finne og god plass, mulig for toalett etc. Vi kunne tatt pit-stoppen på klubblokalet, men vi tar heller turen innom der etterpå.

Vi planlegger en tur enten til Sulitjelma eller Saltstraumen (avhenger av om tunellene er tørre og hva folk vil). Det hadde vært flott om mange fra SMF møter opp på Fauske, for å ta imot stafetten nordfra, og også delta i det som skjer på ettermiddag/ kveld.
Folket vil sikkert også ha seg en middag i løpet av ettermiddag/ kveld. J

Nå er det Fauske- dager den helga, med bla tivoli på Samfunnshusplassen, så jeg har ikke planlagt noen utstilling, eller markering. Vi vet ikke hvor mange biler som kommer, så ut fra det også er det vanskelig å planlegge noe med utstilling, media etc.

Lørdag 12. kl 10.00 starter så stafetten videre sørover, starter da fra klubblokalet på Ankerske. Kjører til Polarsirkelsenteret, og tar en stopp der. Videre blir det stopp på Arctic Circle Classic Motorcycle museum på Storforshei.
Etappen planlegges avsluttet på Bimbo veikro på Mo ca kl 15.00. Derfra overtar Ytre Helgeland Motorhistoriske, og fortsetter sørover langs E6 og rv 78 mot Sandessjøen.

Generelt for stafetten kan alle med gamle kjøretøy (over 30 år) delta så langt eller kort som de vil !
Jo flere jo bedre !

LMK Stafetten Hammerfest-Trondheim

Med vennlig hilsen
Jarl Martinussen