Mopedtur til Lofoten

Reiselederens reisebrev

 

9.mai var det duket for start på den lenge planlagte ekspedisjon til Lofoten på gammel moped. Kl 15:00 møtte det opp 10 stk på fergekaia i Bodø.  6 stk Tempo, 1 Puch, 1 Honda, 1 Yamaha og 1 kineser.

Førerne var i alderen 35 til 80 år.  Etter en lang fergetur på 3,5 timer kom vi til Moskenes i et nydelig vær. Vi kjørte først til Å før vi satte kursen mot Reine der vi hadde en rorbu med plass til 8 personer. De to yngste var litt sen ute med bestillingen så de måtte bo på en annen plass.

                                                      Reiseleder John

Etter er par pils gikk vi opp for å spise, nydelig mat og drikke. Vi var tidlig i seng for å være klar til neste dags etappe.

Etter en frokost startet turen mot smeden på Sund. Ganske tidlig begynte en av gutta (jr) å få problemer med mopeden, så den måtte slepes. De hadde et lite uhell så de bestemte seg for å returnere til Moskenes og ta ferga derfra til Bodø.

Da var vi 7 igjen som fortsatte mot Stamsund som var målet den dagen. En av Tempoene hadde hatt problemer og stoppet både titt og ofte, så reiselederen måtte ta han på slep noen km. Vi ankom Stamsund ca kl 20:00, da var vi 9 mopeder.

To stk av lokalbefolkningen hadde da slått seg i lag med oss. Etter 4 timers hutigrute tur var vi hjemme, en med nesten full tank ( sleping).

Håper det kan bli en ny tur neste år.

Hilsen Reiseleder  John Knutsen

PS Flere bilder fra turen kommer om ikke lenge.