Retro Malaga 2019

Vår utsendte medarbeider har også i år besøkt veteranbil og -mc messa i Malaga i sør-Spania. Klima på disse kanter gjør at veteransesongen varer tolv måneder. Parkeringsplassen utenfor messehallen bar også preg av det, mange gamle Fiat, Seat, Renault og Citroën.
Inne i Palacios de Congresos derimot sto det massevis av skinnende Alfa Romeo, Ferrari, Jaguar, Mercedes og Porsche. Noen 1920 og -30 modeller var også utstilt. Alt som vanlig til salgs til uanstendig høye priser. Ellers var det masse deler – nytt og gammelt. Mye «gammalt ræl», men jeg innrømmer gjerne at det er spennende å rote rundt i slike kasser. Om man ikke finner noe man trenger, finner man sikkert noe som er «kjekt å ha». Men mangler du noe til Fiat 500/600, Citroën 2CV eller Renault så finner du det her.

En morsom ekvipasje var denne Fiat 600 med henger, oppå der sto det en Vespa med sidevogn. Alt lakkert i samme fargekombinasjon blå og hvit. For å gjøre bildet komplett, med en hvit Ferrari Testarossa i bakgrunnen. Ferrari skal jo være rød! Og sånne var det også flere av.

Til en annen ytterlighet, for campingentusiaster må vel denne pastellgrønne Renault Estafette være noe?

Frankrike var godt representert, flere Renault Alpine. Rallybilen på bildet under var løpsrigget, til og med nummerskiltet tydet på at man var klar for det meste.

En skikkelig stasbil er denne Hudson super six fra sent 20-tall. Flotte radiatorfigurer hadde både Hudson og de fleste andre på den tida, men hvordan denne figuren med vind i håret har havnet på en førkrigs Citroën er ikke godt å vite.

Messa heter Malaga Retro, det er vel derfor flere selgere troppet opp med malerier, porselensfigurer og massevis av gamle saker som sikker mange hadde lyst på.