BØRGE KJØRTE FØRST MED A-FORDEN GJENNOM BODØTUNELLEN

Dette var Avisa Nordlands oppslag da tunnelen(e) ble åpnet søndag. Tunnelen skal fjerne bilkøene på RV80 inn og ut av Bodø i rushtida, og mange har sett frem til dagen da tunnelen skulle åpnes.
Vi var selvfølgelig der!  Salten Motorhistoriske Forening stilte på kort varsel en kortesje på 18 biler der Børge sin bil var den eldste – fra 1930/31 – og dermed kjørte først, fulgt av fem førkrigs biler. Så fulgte Kjetil sin Pontiac Drosje fra 1940. De øvrige var fra 50- og 60-tallet. Mange fine biler, sportsbiler, limousiner, med eller uten tak. Strålende vær, så åpen bil passet bra.

Se bildeserie av alle bilene som deltok på AN.no

Stor festivitas, hornmusikk, taler, gateløp og blide fjes. Masse folk, noen kom bort til kortesjen for å se på bilene, og slå av en prat med sjåførene. Og for å fortelle den oppvoksende slekt litt historie. «..sånn bil hadde vi da han pappa var liten gutt».

Noen av sjåførene deltakerne stilte i tidsriktig antrekk, og mange fine sjåførluer var funnet frem for anledningen.

Vi fikk inntrykk av at vår deltakelse var populær. Fint for klubben og for veteranbilhobbyen.