Motorkonvoien 2019 vel gjennomført

En fantastisk flott opplevelse å kunne ta del i, SMF har atter en gang levert til den motorhistoriske bevegelsen. Et godt forarbeid sammen med Amcar Bodø ledet til en fin tilstelning ved Norsk Luftfartsmuseum hvor konvoien ble godt tatt imot av motorhobbyklubbene i Bodø. Ole Hjartøy ønsket konvoien offisielt velkommen til Bodø. Rammene rundt åpningen ble perfekte med lastebilen til Bård Valvik som scene. Videre gikk turen inn til Saltstraumen hvor det var grilling, historisk vandring og sosialt samvær til den enkelte var nøyd.

Dagen etter startet konvoien klokken 10 med en flott kjøretur til Misvær, Saltdalssenteret, Polarsirkelsenteret, Mc-museet på Storforshei, lunch på Bimbo, deretter Mosjøen med oppstilling på torget.
En virkelig flott dag med mange gode opplevelser. Dagen etter ble en lang etappe på over 40 mil. Turen gikk fra Mosjøen til et lunchsted, besøk i garasje, pickup cafe, utstilling på torget i Trondheim ved Lade klokken 20:00, Her var det arrangement fram til klokken 24. Oppstart til Molde neste morgen klokken 08:00. Undertegnede avsto fra Moldeturen og tok en dag med rolig tempo sammen med Pål i sin røde 12M til Dombås.

Hyggelig kveldsstund med hygge for noen og telt for andre (meg) og historiske nedbørsmengder om natten. Jeg kunne med ett minnes hvorfor teltet hadde ligget nedpakket siden 1996. Neste dag var det å sitte på Dombås sammen med Pål og Tony og vente på konvoien. Samtidig kom Trond og Odd- Even med fruer samt Røhme i staselige kjøretøy og tok oppstilling for å vente på konvoien.
Her ble det en liten misforståelse, konvoien kjørte videre tre kilometer nedenfor Dombås og samlet seg på en bensinstasjon. Det ble aldri mulig å samle konvoien igjen for å kjøre den inn til Lillehammer.
På Lillehammer var det bare å kjøre inn til motortreffet, vaske bilen og finne plass. Det var helt enormt stort. Umulig å si hvor mange biler som var der, men alle kjøretøygrupper var representert. Her kommer det bilder på et høstmøte i GV. Fredagskvelden ble avviklet i små grupper med ulik innsats. Neste dag var det sol fra skyfri himmel og en nydelig dag for bilutstilling. På fire strake timer klarte jeg ikke å besøke hele området. Noe måtte prioriteres bort.

Det lokale rutebillaget sørget for transport til og fra byen, Selv benyttet jeg denne transporten fire ganger. Det ga en utrolig opplevelse å kjøre en buss fra 1960 årene på grusveier innover heia. Der ingenting var endret siden 1960. Det ga en komplett opplevelse av et stykke motorhistorie.

Lørdag kveld var det LMK 40 års jubileumsmiddag med konferansier Petter Schjerven. Det var forfriskende med raske replikker og muntre innslag, Talere fra det indre liv i LMK, kulturvernforbundet med fler satte preg på kvelden. Middagen besto av Skalldyrsalat, Helstekt entrecote, Creme Brulee for de aller fleste av festdeltakerne.

Etter middag var det kveld da alle hadde mange mil på veien dagen etter. Kjøreturen hjem ble utført i vekslende vær. Like fullt en nydelig tur. Jeg er ikke kjent med at det ble noen store uhell på turen. Min trippteller fikk ca. 2370 kilometer og ganger man det opp med antall deltakere fra Bodø får man et anselig tall.

Tusen takk til dere alle som gjorde motorkonvoien og motortreffet 2019 til en flott opplevelse, mange gode historier er kommet ut av denne turen, som en illsint Ford 12m med en forbikjøring som står seg i bilen historie, eller en som måtte ha 1500 km kjøreopplæring før han fikk kjøre selv i 10 mil. Dette selv etter å selv hatt førerkort i mer en 40 år.

Mvh Bjarne