17.mai kortesje

Årets 17. mai-feiring ble noe utenom det vanlige. BMFs medlemmer deltok med stor iver. Først i «Blålyskortesjen» i regi av politiet.

Anført av politibiler, brannbiler, ambulanser passet våre biler fint inn i rekka av historiske politibiler: Svartemaja (grønn VW-buss), Amazon, Volvo 144, to svenske politibiler (på norske skilt). Og en amerikansk politibil med sirener som kunne skremme vannet av en stakkar. Vi hadde denne politibilen like bak oss i to timer på ruta rundt i byen og på nordsida. Men vi slapp unna til slutt.

Langs ruta der Blålystoget kjørte sto det folk overalt. Skikkelig 17. mai-stemning! Folk i finstasen med flagg og hurrarop. I mangel av musikkorps leverte vi en noe ustemt hornkonsert fra bilene i toget.,

Deretter kjørte vi klubb-kortesje. 25 biler med sjåfør og passasjer. Første innom Sølvsuper der vi hørte Harmonimusikken spille, og der de til slutt akkompagnerte oss da vi sang «Ja vi elsker». Det var noe tynt på balkongene, men vi gjorde vårt beste.

Da ble oppmøtet bedre på neste opptreden – på Stadiontunet. Der sang vi uten orkester, og fikk applaus fra tallrike tilhørere på balkongene.

Et forslag etterpå om å kombinere bilklubb med korsang fikk likevel noe svak respons fra deltakerne.  

Ferden fortsatte deretter rundt i Rønvika og i Sentrum,  med hurrarop og tuting, og endte opp ved Domkirka der det var kaffe og prat i solveggen. Etter to-tre måneder med skittvær, skinte sola fra skyfri himmel på selveste 17. mai. Perfekt!

Hjem » 17.mai kortesje » 17.mai 2020

17.mai 2020

Bilder fra BMF sin kolonne 17.mai 2020
IMG_3046.JPG