VOEC (VAT on E-Commerce) eller MVA på e-handel.

Tenkte jeg vil dele en erfaring med å kjøpe bildeler fra utlandet. Som de fleste her inne så er det nødvendig å anskaffe deler til våre biler fra utlandet. De fleste er da kjent med at (mange) utenlandske butikker trekker fra MVA ved eksport, og deretter blir det lagt til norsk MVA når varen kommer til Norge. Det tilkommer også MVA på frakt. Det som ofte er noe irriterende, er at det i tillegg tilkommer et fortollingsgebyr på ca 3-400 kroner, samt at selve fortollingen kan medføre at det tar noe tid før varen blir videresendt fra Oslo, spesielt om det mangler noe dokumentasjon osv.

Men for de som ikke kjenner til det, er det nå kommet noe som kalles VOEC. 

I korttekst innebærer dette at dersom du handler varer (for under kr 3.000,- pr vare, flere varer kan legges sammen i samme sending) fra en bedrift i utlandet som er registrert i VOEC-ordningen, så innebærer dette at du betaler MVA på bestillingen du gjør i utlandet, og varen sendes da direkte hjem til deg uten noen ytterligere fordyrende fortollingsgebyr osv når varen ankommer Norge.

Se mere om dette på denne siden: https://www.posten.no/enklere-hverdag/dette-bor-du-vite-nar-du-handler-pa-nett-fra-utlandet

For å sjekke om nettbutikken er med på ordningen, kan det søkes på skatteetatens hjemmeside:https://www.skatteetaten.no/person/avgifter/kjop-fra-utlandet/nettbutikker-og-e-markedsplasser-som-er-registrert-i-voec-registeret/


Da er det bare å bestille varer over en lav sko, til en litt enklere og billigere måte enn tidligere, håper jeg.

Mvh Espen