Midnattsolløpet 2015

Skjermbilde

Vi registrerer allerede stor interesse for Midnattsolløpet 2015, både nord og sør i landet. Og i Sverige.        Eldste bil som vil delta er en Opel fra 1912, en bil som har en lang historie i Saltdal. Vi regner med at de fleste deltakerne vil kjøre 50- og 60-modeller, så vi oppfordrer eiere av førkrigskjøretøyer til å delta. Få doningen på veien, da blomstrer både bil og sjåfør! Får du problemer underveis, har vi løpspatrulje som fikser det meste.

IMG_8474

Påmelding åpner på klubbens hjemmeside 1.mars . Selve løpet går lørdag 8. august. Starten går fra Rådhusplassen. Før start får fører og kartleser orientering om kjøreruta på førermøte. Der blir kart og kjøreordre gjennomgått. Begge deler tydelig og lettfattelig, så det blir ikke problem å finne fram langs løypa. Førermøtet holdes i bystyresalen i Rådhuset.

IMG_7868

Underveis i løpet møter deltakerne poster med oppgaver av forskjellig slag. Korte spørsmål om alt mulig – ikke bare tekniske tema. Og forskjellige praktiske utfordringer og kjøreøvelser lagt opp slik at    «alle kan vinne». Løpet vil garantert tenne konkurranseinstinktet hos deltakerne, men den sosiale siden av arrangementet er like viktig. Underveis i løpet er det kaffepause og lunchpause på hyggelige steder langs løypa.                                                                                                                                                          Fredags kveld er det «bli-kjent-treff» ved Luftfatssenteret der man treffer gamle kjente, og blir kjent med nye. For de som er fan av Hekla Stålstrenga kan vi opplyse at bandet opptrer klokka 23 fredag, utekonsert på Nyholms Skandse arrangert av Nordland Musikkfestuke.

nr19

Målgang i løpet er på Luftfartssenteret. Der parkerer deltakerne, i tillegg blir det finbilparkering for entusiaster som ikke deltar i løpet. Sikkert mye fint å se, og mange åpne pansere. Og så må man få med seg Luftfatssenterets store samling av fly, flymotorer og mye mer. Og kanskje prøve flysimulatoren.

På plassen utenfor Luftfartsenteret blir det salgsboder av mange slag – rene markedsplassen. Når alle deltakerne er i mål, bli det premieutdeling. Lørdag kveld er det stor løpsmiddag under F5-jageren i Luftfartssenteret.

For de som måtte ha andre interesser enn det som lukter bensin og olje, nevner vi at Nordlands største kjøpesenter ligger like ved Luftfartssenteret. Og rett over gata er ligger Nordlandsbadet, badeland med mye moro. Så her er noe for enhver smak.