EN LADY OG TO KATTER PÅ NORGESLØPET 2016

IMG_0988

 

Tre biler fra klubben deltok i Norgesløpet 2016 i Grimstad. Fem av våre medlemmer, fordelt på Datsun Fairlady, Jaguar E-type og Jaguar XK150.

Løpet var kjempestort med 250 deltakere. De fleste fra Sør- og Østlandet, et par utlendinger fra Danmark og Sverige – og så oss fra nord.

Eldste bil var en 1901-modell, og hele 42 kjøretøyer var eldre enn 1931. En kjempestilig 1918 Wanderer motorsykkel, se bilde. Ellers var det stor bredde; fra 1920 Packard twin six til Ford Sierra og Datsun Laurel. Og mange trivelige folk. Borti en krok fant til og med John en kar med to stasjonærmotorer som hostet og nøs. Motorene altså. Den ene var en Lister.

IMG_0992
Løpet var lagt opp med kort løype for de eldste kjøretøyene, og lang løype (100km) for de øvrige.
Lang løype gikk først langs kysten fra Grimstad til Arendal. Der kjørte vi langs havnepromenaden til stor applaus fra tilskuerne. Det sto og satte folk langs løypa med flagg, så det var rene 17. mai-stemninga.
Deretter kjørte vi på krokete småveier forbi Tvedestrand og så inn i landet. Først til Nes Jernverk, et av landets eldste, der det også var en post. Så videre på enda smalere veier til Froland Verk, og så tilbake til Grimstad. Det var fem poster underveis.

På kvelden var det løpsmiddag. Der vant teamet fra SMF prisen for lengste vei hjem: to esker kaffe. Så nå har vi kaffe nok fram til jul!
Vi har tatt masse bilder som vi gjerne viser på et klubbmøte.

Kjell-Ivar